Много искам да ви споделя няколко мисли относно сладкото и жените.

Нали знаете как всяко момиче твърди, че обожава сладко, че без шоколад не може и че “КРАЙ”- умира горката, ако не изяде един цял шоколад тук, сега, веднага!

Аз, да си призная нещо, съвсем откровено пред вас, с риск да ме намразите още преди да сте ме заобичали, смятам, че това е нещо като номер..трик…манипулация (най-вероятно има по-подходяща дума, но аз не мога да се сетя сега за нея…). Та, мисълта ми беше, че момичетата мислят, че е много яко, когато кажат , че могат да набиват шоколад, докато не припаднат и това винаги е прекрасна тема между току-що запознали се младежи от противоположен пол.
Е, без сладко може! Може без захар, ама трябва воля.

Аз до сега не съм чула нито едно момиче да каже: “Аууу, аз без чесън не мога! …И без праз-лук..” А те са доста по-полезни ако трябва да сме честни……..ама не звучи добре.
В този ред на мисли имам един призив към всички ни: Да спрем да се лигавим с храната, защото това води до пристрастяване!

Аз не съм отказала напълно сладкото, защото не си падам по крайностите, когато става въпрос за храна. Не ям шоколад в колосални количества, и когато го ям, си взимам черен. Правя си сурови десерти, които, повярвайте, са поне два пъти по засищащи от другите, затова когато хапвате такива, внимавайте с количеството. Затова пък са полезни в умерени дози.

Сега ви предлагам да пробвате с една комбинация, която ще ви се стори странна докато четете рецептата, но опитате ли десерта, ще забравите, че ви се е сторила странна в началото. Може да пробвате различни варианти като замените предложените сушени плодове с други, или смените ядките и подправките с подобни.

Суров морковен кейк

Суров морковен кейк

Продукти:

  • 1 с.л. Кокосово масло
  • 50 гр. Фурми без костилки
  • 1 с.л. Кокосови стърготини
  • 1 голям морков
  • 20 гр. бадеми, орехи или каквито ядки обичате
  • 1/2 ч.л. Канела

Ако искате десертът да стане по-сладък, добавете Стевия, мед или кленов сироп, но имайте предвид, че фурмите са достатъчно сладки.

Морковът се настъргва, а маслото, фурмите и ядките се блендират заедно до пълното им хомогенизиране. Добавят се и настърганите моркови, канелата и стърготините и се блендират за още няколко секунди.

IMG_0467
От вас зависи каква форма ще предадете на десерта – ако искате може да оформите трюфели или да разточите и да нарежете на квадрати. Аз използвам купички за крем карамел, за да се оформят малки отделни порции. Ако и вие решите да използвате такива купи, напълнете ги, притиснете добре и оставете в хладилник за около 15 мин.

Готово! Извадете от формата и можете да поднесете.